Здравейте отново 🙂

Преди няколко дни обявихме краят на конкурса за пътепис. Изборът на победителите не беше съвсем труден понеже и в двете категории имаше хора с отявлена преднина.

 


 

Победителят от категория „най-интересен пътепис“ получава Тихомир Радев за разкошния пътепис до Деветашката пещера. За него има най-много гласове към момента и съвсем заслужено получава нашата награда – стилен комплект химикалка и молив от колекцията Sheaffer Sentinel .


Sheaffer – информация за марката

Годината е 1912, а мястото град Форт Мадисън, щата Айова. Уолтър А. Шифър се вдъхновява от един апарат за пълнене на химикалки и в него се заражда представата за бъдещ бизнес. Със своите спестявания той основава компанията W.A. Sheaffer. Настанява се в едно доста скромно задно помещение, но визията му за бъдещето на марката е далече от скромните представи.

Почти век по-късно, Sheaffer продължава да предлага на поколение след поколение модерни, сигурни и стилни пишещи инструменти. Те се използват широко по света от лоялни и разнообразни почитатели, които оценяват елегантността и класата им. Компанията се връща в миналото, когато един строг поглед кара ръката да затрепери, но гледа и към богатото на възможности бъдеще, като се опитва да създаде нови представи за модерните писмени комуникации в технологичния свят.

Всеки има свой специфичен подпис. Уникален толкова, колкото и пръстов отпечатък, вашият подпис улавя истинската Ви същност. Пишещият инструмент, също както и почеркът, изразява кой сте Вие и какъв искате да бъдете. Sheaffer е марката, която ви дава силата да покажете на света какъв е вашият почерк. Една писалка Sheaffer е скъпоценен подарък, който отразява Вашите най-специални качества.

За колекцията Sentinel

Едно натискане на копчето и… сте готови да записвате. Колекцията Sheaffer® Sentinel е представена от автоматични химикалки, които с помощта на малко копче се активират удобно и бързо. Те са изключително практични за ежедневна употреба като се събират във всяка папка или джобен бележник. Независимо дали ще предпочетете химикалка или молив, със своя елегантен профил Sentinel ви дава възможност да се наслаждавате, когато пишете. Голямото разнообразие от цветове задоволява всеки вкус и превръща Sentinel в идеален подарък.

ПОДАРЪКЪТ: Sheaffer Sentinel – Chrome Plated Cap NT / Black Barrel

Sheaffer® Sentinel представя комплект от една удобна химикалка и пиромолив, които са изключително практични за ежедневна употреба. Със своя елегантен профил теви дават възможност да се наслаждавате, когато пишете. Корпусът е изработен от класическа комбинация между черен лак и гладко хромово покритие, като превръщат Sentinel в идеален подарък.

 

Победителят от категория „цялостен принос“ е Димитрия Георгиева със нейните цели 15 прекрасни пътеписа от цяла България. Нейната напълно заслужена награда е луксозна писалка от Waterman от класа Pens Apostrophe Gold.


Waterman – информация за марката

Когато Луис Едсън Уотърман, 45-годишен застрахователен брокер, се подготвял да подпише важен договор, мислейки си, че би било по-практично от топящата се писалка и джобната мастилница, които обикновено носел със себе си, си купил нова писалка специално за случая. Когато дошло време да подпише, обаче, писалката отказала да пише. След третият опит, Уотърман се втурнал обратно към офиса си за друго копие на договора, но когато се върнал, клиентът вече бил подписал договор с конкурентен брокер, който го бил изпреварил. Възмутен от поведението на своята писалка, Луис Уотърман решил да изобрети „истинска” писалка – такава, на която би могъл да разчита по всяко време.

Преди да основе първата си „фабрика” през 1883 г., Уотърман анализира обмяната между въздух и мастило в писалките в работилницата на брат си. Там той открива, че проблемът се корени във функцията „захранване”, чрез която мастилото потича към писеца. За да бъде успешно захранването, един или повече канали трябва да доведат мастилото до върха на писалката, но трябва да позволяват и поемане на въздух, за да се контролира потокът на мастилото. След безбройни експерименти, той развива „Тройно Фисурно Захранване”, структура, която се основава на принципа на капилярното привличане. Скоро тази система е възприета от всички производители на писалки, а слоганът на Уотърман бързо става „Таткото на Всички Писалки”. Започва новата ера на надеждните писалки.

Първата писалка на Уотърман е кръстена Regular на работното място на Уотърман на ул. Фултън 136 в Ню Йорк Сити. През следващата година са изработени ръчно шест дузини писалки, а които Уотърман лично подписва пет годишна гаранция срещу всякакви дефекти. През м. юни Уотърман кандидатства за американски патент на откритието си, и го получава на 12 февруари 1884 г. През същата година, приятелят на Уотърман , И. Т. Хауард, който е опитен маркетингов агент, го съветва да рекламира редовно в списание. Успехът на рекламата скоро успява да накара всички приятели на Уотърман да допринесат за отварянето на първата истинска фабрика. Подписан е договор с компания в Ню Йорк, която произвежда златни пера, и така се създава Ideal Pen Company, а г-н Уотърман произвежда 200 писалки в следващите три години.

През 1901 г., на 64-годишна възраст, Луис Уотърман умира. До самият край той стриктно контролира всяка подробност от производствения процес, дефинира формата, създава правилните пропорции, и изобретява нови модели. В прощалните думи на погребението му се казва:

„Ако всеки човек, който е благословен да използва някоя от писалките на Уотърман, би сложил роза на гроба му, там би имало има планина от рози.”

Годишното производство се увеличава до поразителните 326,000 писалки. Следват успех след успех, и през 1903 г . писалките Уотърман се продават из цяла Америка и Канада. Франк Д. Уотърман, племенникът на Луис Уотърман, решава да продължи и разшири името Уотърман като пресече Атлантика, за да завладее Европа. В началото на 20-ти век други нововъведения продължават да заливат пазара, като “Sleeve Self-Filler”, първият модел, снабден с гумена торбичка за мастило, която се пълни чрез натискане и отпускане на метална пластина, което се появява, когато ръкавът на резервоара е спуснат. Разработено е и друго нововъведение, “Coin Self-Filler”, в което торбичката за мастило се натиска при вкарването на монета в процеп от едната страна на резервоара.

Няма по-добър начин за започване на деня ви от писането с писалка Phileas, на която винаги може да се разчита.


ПОДАРЪКЪТ: Waterman Pens Apostrophe Gold

От изчистения дизайн, баланса и графичното въздействие на квадратната концепция идва пишещият инструмент Apostrophe от Уотърман, който надминава очакванията. От силното присъствие на по-голямата версия, колекцията притежава собствен облик и неподражаемо обаяние. По-тънките модели имат изразителен изчистен модерен дизайн, а в същото време запазват изтънчеността на несъмнената класика. Писалката се пълни с патрон или конвертор. Средно по размер перо върви с вашият пишещ инструмент, но можете да го смените чрез Waterman , където на вашият избор се предлагат супер тънки, тънки, широки или къси пера.

Всеки пишещ инструмент Apostrophe е опакован в класическа подаръчна кутия Уотърман, която го прави перфектен избор зa Вашата нужда да подарявате.

 

 
Благодарим на всички участници. Продължавайте да ни изпращате своите пътеписи, интересни материали и кратки разказчета от вашите почивки. Покажете на всички българската природа такава, каквато сте я видели и усетили вие.

Нека заедно популяризираме красотата на България и върнем интереса към българската природа като заедно покажем страхотните й кътчета, сякаш взети от рая.


Поздрави.
Администратор

 Подобни публикации:
ПочивкаБГ.нет - край на конкурса за пътепис...
Вече сме с нов дизайн. Харесва ли ви?
Имаме си и карта :)
ПочивкаБГ.нет - Още малко за проекта.
ПочивкаБГ.нет - ВИП места и реклама при нас.
Белин таш