fbpx

Вчера с Любо- Дуви и Румен(беше ми приятно да се запознаем) се поразходихме из района на Железница. С малко багаж и без да си даваме зор, просто разходка+ да си направим кефа да пробваме това- онова от екипировката. Намерихме дървено бунгало(логхауз), направено от група природолюбители, за наша радост непипнато от бракониери и нелегални дървосекачи, където и решихме да се установим за обяд и почивка. Мястото е много красиво, тихо и закътано- прекрасно подбрано за изграждане на къщичката. Самата тя е сглобена от масивни трупи и с малък прозорец, комин  в средата и огнище под него, стил „Дивият запад“. Личи си, че е хвърлен зверски труд и мерак. Вътре намерихме някои неща от първа необходимост за палене на огън и за приготвяне на храна, поставени в плътно затворени буркани. Имаше приготвени дърва за огън, разпалки, котле и пръчки за окачването му над огън. Мераклииски и с много акъл направено всичко. Невероятна работа са свършили тези хора, дано и занапред никой да не им пипа творението. Ние също само разгледахме и не пипнахме нищо, даже им обогатихме неприкосновения запас в бурканите с една суха супа. Прекрасен ден уцелихме, в комбинация с мястото усещането беше страхотно!
Събрахме си дърва за огън, сварихме си чай от шипки, Дуви омеси и изпече хляб Банок, после продължи с пържоли и картофи на жар. Пържолите бяха майсторски мариновани, евалла!  Опитахме MRE(meal ready to eat), което се оказа хич не лошо, въпреки че беше прекалено американско, демек- само дето не беше сдъвкано вместо нас, а на всяко пликче имаше упътване от минимум 6 точки!

Оставихме мястото както си беше, без следи от нашето пребиваване и без да пипаме запасите от дърва и консумативи на хората. Нарочно не пускам снимки на блокхауз-а и не описвам точно къде се намира, предполагам, че няма да им е приятно да се превърне в туристическа атракция. То и нашето си беше наглост, ама не се сдържахме да не го разгледаме и поне можем да уверим тези, които са го построили, че към 24.10.2010 беше в пълна изправност, непипнат от злонамерени ръце, всички запаси са налице(сухи и годни за употреба) и е готов да ги посрещне. Някой ден ще ми е интересно и предполагам много приятно да се запознаем с тях.

Автор: yavorangelov

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Verified by ExactMetrics
Verified by MonsterInsights