fbpx
шуменско плато, шуменска крепост, почивка

Ден 1

Изходен пункт „ Кьошковете”

Приключението ни ще започне с пешеходен преход до историко-археологически резерват „Стария град” – Шуменска крепост. Ще разгледаме музея и крепоста след което ще продължим с похода си през буковата гора на природен парка Шуменско плато до паметник Създатели на българската държава. Ще разгледаме монумента след което ще се отправим към пещерата Дивдядовски зандан за да влезем в нея. Проникването в подземното царство ще бъде до такава място до което да не обезпокояваме нейните обитатели – прилепната колония която я обитава. След това ни предстои катерене по осигурени маршрути с различна трудност според възможностите на всеки, а на най-смелите ще предложим да се спуснем заедно от четиридесет метрова скала.

Опитали и от скалното катерене ще се хвърлим от високите скали в панорамен полет с парапланер заедно с опитен пилот-инструктор. Кацнали веднъж на земята ще се качим в превозите ни за да се извозим до яз.Тича където ще погребем за да се озовем на остров почти като корабокрушенци. За разлика от тях ние ще се ползваме от удобствата на палатковия лагер построен на острова приятно разпускайки излегнати в походните столове на по бира пред лагерния огън.

Ден 2

Този ден ще го прекараме на вода. С помощта на двуместните каяци ще обходим живописните ръкави на язовира, ще ловим риба и ще правим плаж. Ще си организираме състезания с лодките и ….   Останалото нека бъде изненада

шуменско плато, шуменска крепост, почивка

Тихомир Радев

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Verified by ExactMetrics
Verified by MonsterInsights