fbpx

Вече от 6-7 години живея в София, а все още не бях посещавала тази така популярна забележителност в околностите на града, затова този уикенд реших да поправя този пропуск.

Големият брой хора, желаещи да посетят това място, си личи още от препълнения автобус на градски транспорт, с който стигнахме до там. Денят се очертаваше да е горещ и явно всички търсеха спасение извън града.

Сутрин мястото все още е сравнително спокойно, като изключим ранобудните рибари, наредили по няколко въдици и спокойно изчакващи обядът им сам да дойде при тях. Изумително е как при толкова много рибари изобщо е останала риба, която да ловят, но наистина хващаха по нещо.

Промъквайки се покрай една ограда с изтъркан надпис „Охранява се от военна полиция“, се поразходихме до вече изоставеното място, което някога вероятно е било отредено за публиката на състезанията в гребния канал. Сега част от мястото е превърнато в ресторант, по трибуните седалки няма, а бетонът е започнал да се руши.

Към обяд мястото вече е пълно с хора, затова е истински късмет ако успеете да си откриете сенчесто местенце край водата. Нашият явно този ден работеше, защото се озовахме под сянката на една дива череша с доста вкусни плодове 🙂 За любителите на къпини след още една-две седмици това ще е идеалното място – има ги в изобилие, но все още бяха зелени.

И така сред гори, язовири с невероятно топла вода, разходки, игра на федербал и много добро настроение, мина още една приятно изкарана събота и още едно ново място е посетено 🙂

PS: На снимките липсват хората и се вижда единствено спокойствието на природата. В действителност ако човек търси спокойствие, това определено НЕ е неговото място, но пък си заслужава да се посети поне веднъж.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Verified by ExactMetrics
Verified by MonsterInsights